Aktualności

Magdalena Saad nową libero Pałacu

Brązowa medalistka sezonu 2020/21 wzmacnia Polskie Przetwory Pałac Bydgoszcz.
Urodzona 14 maja 1985 roku zawodniczka sezon zakończyła na trzecim stopniu podium w ekipie ŁKS Commercecon Łódź. To właśnie stamtąd wywodzi się Magdalena Saad. Na koncie ma także mistrzostwo kraju z Atomem Trefl Sopot (sezon 2011/2012), awans do 1. ligi z Sanpajdą Jarosław (2018/2019),  mistrzostwo 1. ligi z Wisłą Warszawa (2017/2018) czy brąz Akademickich Mistrzostw Europy w siatkówce plażowej.Przeciwko Pałacowi Bydgoszcz nowa libero rozegrała w najwyższej klasie rozgrywkowej 17 spotkań. Kibice znad Brdy powinni więc dobrze kojarzyć dynamiczną, zwinną zawodniczkę, niejednokrotnie ratującą z opresji zespoły w których grała. Łodzianka ma za sobą 8. sezonów w LSK i 179 spotkań (646 setów). Jeden sezon (2012/13) rozegrała w barwach Lokomotivu Baku, czyli tuż po mistrzostwie Polski wywalczonym z drużyną z Sopotu. Była najlepiej przyjmującą TAURON Ligi w latach 2008-2010 i wciąż trzyma wysoki poziom – w poprzednim sezonie uplasowała się na 4. miejscu w rankingu najlepiej przyjmujących (62,41%). O wysoką formę Saad dba także m.in. uprawiając siatkówkę plażową.

Co zdecydowało, że wybrałaś ofertę gry w Polskie Przetwory Pałac Bydgoszcz? – zapytaliśmy zawodniczkę:

Magdalena Saad: Na pewno współpraca z trenerem, który ma opinie wymagającego. Zawsze miałam o zespole i klubie z Bydgoszczy zdanie, że to solidne miejsce do pracy, z tradycjami oraz sportowym duchem. W chwili obecnej to przecież jeden z najdłużej grających w LSK klubów.

Trener Piotr Matela o zawodniczce:

Magda to bardzo doświadczona zawodniczka. Pokazała to bardzo dobrze w zeszłym sezonie, że na swojej pozycji jest zawodniczką ze ścisłej czołówki. Gra bardzo dobrze zarówno w przyjęciu jak i obronie. Dodatkowym jej atutem jest fakt, że jest zawodniczką rywalizującą co roku o MP w siatkówce plażowej i to doświadczenie z piasku na pewno ułatwia jej bardzo grę na hali.  

Stanisław Gazda

Na zdjęciu: Magdalena Saad.

 #JesteśmyDlaWas

Strona wykorzystuje pliki cookies.
Czytaj więcej OK