18 maja 2022 o 10:47

Tak więc będzie można posmakować specjałów przygotowywanych przez młodych kucharzy pod czujnym okiem nauczycieli zawodu. Po szkole oprowadzać będą jej uczniowie, którzy odpowiedzą na wszystkie pytania nurtujące zwiedzających.
Z okazji „Drzwi Otwartych” Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bydgoszczy postarał się o wiele atrakcji dla kandydatów do szkoły:
W warsztatach szkolnych – Kuchnia japońska – sushi, burgery jarskie, wyroby z ciasta francuskiego, mini pizza.
Ponadto:
- „Uwędzeni w Gastronomiku” – wędzarnia oraz grill – na terenie części parkowej szkoły,
- Finał konkursu – „Desery Świata” – sala nr 106,
- Finał konkursu „Barista” – sala nr A,
- „Bitwa na drobiowe smaki”- zdobycie wicemistrzostwa w konkursie ogólnopolskim w roku szkolnym 2021/2022 – pokaz dania konkursowego – sala nr 110,
- Ósmoklasisto ! Przygotuj samodzielnie „Gofra do degustacji” – sala 111,
- „Co po GASTRO…” spotkanie z absolwentami ZSG-H – sala 204,
- Spotkanie z Absolwentami ZSG-H – lekcja pokazowa języka kaszubskiego – sala 9,
- Pokaz kelnerski, serwis synchroniczny, mobilny bar z drinkami bezalkoholowymi – sala B,
- Pokaz taneczny – plac szkolny,
- Turniej siatkarski – sala gimnastyczna,
- Polinezyjskie Spa – sala nr 5,
- Hotel „Instant” – pokój hotelowy,
- Wystawa zdjęć o życiu i twórczości patrona szkoły , Jarosława Iwaszkiewicza – sala nr 212,
- „TEA TIME” – „Kultura picia herbaty angielskiej” – sala nr 10,
- Punkt Informacji i Kariery – parter nowego budynku,
- Wystawa prac konkursowych „Zero tolerancji dla dyskryminacji” – biblioteka szkolna,
- Pomiar składu masy ciała – sala nr 108,
- „Segreguję – nie marnuję” – sala nr 4.
Tekst i fot.: Stanisław Gazda
#JesteśmyDlaWas